برگرفته از سایت عصرنو
نسرین ستوده روز شانزدهم بهمن به کمپین گفت دادسرای فرهنگ و ارشاد اتهامات سنگینی به موکلش تفهیم کرده و قصد داشته با وعده آزادی او را به ابراز پشیمانی وادارد اما نرگس حسینی از اظهار پشیمانی و همچنین تامین وثیقه خودداری کرده و گفته است همچنان به حجاب اجباری زنان معترض است: «خانم نرگس حسینی در دادسرا هم حاضر نشد ابراز پشیمانی بکند و اعلام کرد به حجاب اجباری اعتراض دارد و نشان دادن اعتراض را حق قانونی خودش میداند و علیرغم این که در شرایط سختی در زندان قرچک ورامین نگهداری میشود، حاضر به اظهار پشیمانی نشد، در مقابل وثیقه پانصد میلیونی هم گفتند که توانایی تامین آن را ندارد و چون خود را بیگناه میداند حتی در صورت توانایی هم حاضر به تامین نبود.»
نرگس حسینی به دلیل این اعتراض به سه اتهام عدم رعایت حجاب شرعی و تظاهر به عمل حرام و تشویق به فساد متهم شده است. رعایت نکردن حجاب شرعی و تظاهر به عمل حرام موضوع ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) است که در صورت اثبات میتواند دو ماه زندان یا ۷۴ ضربه شلاق به همراه داشته باشد و اتهام سنگین «تشویق به فساد و فحشا» نیز موضوع ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی است که مجازات آن به ده سال زندان نیز میرسد.
نسرین ستوده همچنین به کمپین گفت بر خلاف ادعای سخنگوی قوه قضائیه، نرگس حسینی در طول زندگیاش هیچ نوع ماده مخدری مصرف نکرده هر چند اعلام علنی چنین اتهاماتی به مخالفان و معترضان از سوی دادستان حتی در صورت صحت نیز مضحک است. اشاره خانم ستوده به سخنان اخیر دادستان کل ایران درباره دختران انقلاب و معترضان به حجاب اجباری است.
سخنگوی قوه قضائیه ایران روز پانزدهم بهمن در نشست خبری درباره وضعیت پرونده معترضان به حجاب اجباری آنان را به دو دسته فریب خوردگان و معتادان به مواد مخدر صنعتی تقسیم کرد و در عین حال گفت آماری از تعداد بازداشت شدگان ندارد. غلامحسین محسنی اژهای به ایسنا گفت: «افرادی هستند که با استعمال مواد صنعتی و با یک کار تشکیلاتی و نوعا برنامه ریزی شده از بیرون دست به این کار میزنند که اگر ثابت شود که با تشکیلات خاصی ارتباط دارند برای آنها پرونده سنگین تشکیل میشود و برای خودشان و خانوادههای آنها مشکل ایجاد میشود، لذا به خانوادهها توصیه میکنیم که مراقب باشند که فرزندانشان با مصرف مواد صنعتی و ارتباط با جریانهای خاص دست به این اقدامات نزنند، البته این افراد زیاد در بازداشت نمیمانند به همین دلیل آماری از تعداد بازداشتیها ندارم.»
در پی فراگیر شدن اعتراضات خیابانی زنان ایرانی به حجاب اجباری در قالب «دختران خیابان انقلاب» پلیس تهران روز دوازدهم بهمن اعلام کرد ۲۹ تن را به اتهام درآوردن روسری بازداشت کرده و تحویل مراجع قضایی داده است.
دهها زن و مرد ایرانی طی روزهای نهم، دهم و یازدهم بهمن با در اوردن روسری و تبدیل آن به پرچم روی سکوهایی در پیادهروهای شهرهای مختلفی چون تهران، مشهد، اصفهان و رشت، به حجاب اجباری زنان اعتراض کردند. این حضور و اجرای اعتراضی تکرار حرکت نمادین ویدا موحد، زنی است که اوایل دی ماه ۱۳۹۶ و چند روز پیش از اعتراضات سراسری در ایران، با ایستادن روی سکویی در خیابان انقلاب تهران و تکان دادن روسریاش که به تکه چوبی آویزان کرده بود به نماد اعتراض زنان ایرانی به حجاب اجباری تبدیل شد.
پلیس ایران پس از بازداشت یکی از زنان معترض به نام نرگس حسینی، برای جلوگیری از ادامه اعتراضات تعدادی از نیروهایش را مامور محافظت از سکویی کرد که برای اولین بار ویدا موحد با بالا رفتن از آن اعتراض خود را نشان داده بود.
دادستان کل ایران از اولین کسانی بود که جنبش اعتراضی زنان ایرانی به حجاب اجباری را طبق معمول ادبیات مسئولان جمهوری اسلامی به «دشمن»، «خارج» و البته «نادانی» و «احساساتی بودن» آنان منتسب کرد.
محمد جعفر منتظری دادستان کل ایران روز سه شنبه یازده بهمن با بچگانه و بی اهمیت توصیف کردن اعتراض زنان گفت اکثریت زنان محجبه ایرانی اجازه نخواهند داد حرکتی که مورد هدف دشمن است اجرا شود: «من این مساله را امری جزئی و غیر قابل توجه می دانم. در مجموعه هشتاد میلیونی کشور اکثر قریب به اتفاق زنان ما حجاب چادر دارند و یا حجاب درست دارند، در چنین وضعیتی آنها اجازه نمی دهند که حرکتی که مورد هدف دشمن است اجرا شود. این حرکت بچهگانه ای بود که دختر جوانی در جایی که عدهای در حال زندگی عادی خود هستند روسری خود را بردارد و بعضیها با ماموریتی که داشتند فیلم های آنها را در شبکه مجازی منتشر کنند.»
دادستان کل کشور ضمن تهدید به تعقیب قانونی گفت این حرکت از روی نادانی و تحریک احساسات و القائات خارج از کشور بوده است: «به نظرم کسانی که این کار را انجام دادهاند بیشتر از روی نادانی و تحریک احساسات بوده است که ممکن است القائاتی از خارج کشور نیز داشته باشند. اکثریت مردم ما مسلمان و متلزم به احکام هستند. این حرکات تاثیر چندانی ندارد و ضمن اینکه اگر کسی با بی حجابی در خیابان حرکت کند به موجب قانون مرتکب جرم شده و میتواند تحت تعقیب قرار گیرد.»
0 نظر