یک هفته از بازداشت «حامد قرهاوغلانی»، جوان ۳۴ ساله ساکن ارومیه میگذرد. یک منبع مطلع به «ایرانوایر» میگوید خانواده حامد از سوی نهادهای امنیتی برای عدم مصاحبه با رسانهها تحت فشار قرار گرفتهاند اما به آنها گفته شده حامد به همکاری با «سازمان مجاهدین خلق» اعتراف کرده است. این اتهام از سوی خانواده حامد به شدت تکذیب میشود و میگویند مشخص نیست عزیزشان تحت چه شرایطی وادار به چنین اعترافی شده است.
«ایرانوایر» با یکی از نزدیکان این خانواده که به دلایل امنیتی نمیخواهد نامش فاش شود، گفتوگو کرده است.
***
روز شنبه هفتم تیر ۱۳۹۹، حامد قرهاوغلانی، شهروند ساکن ارومیه توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بازداشت و به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات منتقل شد.
«هانیه»، خواهر حامد با انتشار یک توییت با عنوان «حامد قرهاوغلانی به جمع متهمین بیدلیل قوه قضاییه پیوست»، نوشت: «به بهانه نصب دوربین مداربسته کشوندنش قتلگاه. الانم ۴ روزه هیچ خبری ازش نیس و از من و مادرمم بازجوییهای وحشتناکی کردن. برادرم دانشجوی انصرافی ارشد معماری کامپیوتر بهشتی بود و امسال برا کنکور ارشد بار دیگه آماده میشد.»
هانیه قرهاوغلانی این توییت را باهشتگ «علی یونسی» منتشر کرد. علی یونسی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر به همراه «امیرحسین مرادی»، دانشجوی فیزیک «دانشگاه صنعتی شریف» هستند که در تاریخ ۲۲ فروردین امسال توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد موسوم به «بند ۲۰۹» زندان «اوین» منتقل شدند.
«غلامحسین اسماعیلی»، سخنگوی قوه قضاییه ایران در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ این دانشجویان را به ارتباط و همکاری با سازمان مجاهدین خلق متهم کرد. اما منبع نزدیک به خانواده قرهاوغلانی این اتهام را دروغ و پروندهسازی میداند و به «ایرانوایر» میگوید: «روز شنبه هفتم تیر اداره اطلاعات حامد را بازداشت کرد. همان روز خواهر و مادر حامد نیز بازداشت و در اداره اطلاعات ارومیه توسط سه مرد بازجویی شدند. بازجویان برای اعمال فشار بر این خانواده گفتهاند که حامد به همکاری با مجاهدین خلق اعتراف کرده، در حالی که یکی از بازجویان اذعان کرده که در طول مدت سه سالی که حامد تحت نظر نیروهای امنیتی بوده، هیچ عمل خلافی مرتکب نشده است.»
او توضیح میدهد حامد قرهاوغلانی متولد ۱۷ تیر ۱۳۶۵ و دانشجوی انصرافی کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر «دانشگاه شهید بهشتی» بوده و در تمام یک سال گذشته مشغول درس خواندن برای شرکت دوباره در کنکور بوده است.
این منبع مطلع میافزاید: «مادر حامد فرهنگی است و پدر او بازنشسته اداره جهاد کشاورزی. نیروهای امنیتی در حالی خانواده قرهاوغلانی را با اتهام توهین به مقدسات و مسوولان نظام به سکوت و عدم مصاحبه با رسانهها تهدید میکنند که این خانواده برای همین نظام هزینه داده است. مادر حامد خواهر شهید و برادر بزرگتر او از جانبازان "مدافع حرم" است.»
او با بیان این که به گفته بازجوی خواهر و مادر حامد، نیروهای امنیتی در سه سال گذشته تلفنهای خانه و اعضای خانواده قرهاوغلانی را شنود میکردهاند، میگوید: «آنها با شنود غیرقانونی تلفن اعضای خانواده قره اوغلانی و با سوء استفاده از مسایل خصوصی این خانواده، تلاش میکنند حامد و اعضای خانواده او را تحتفشار بگذارند. حتی پس از بازجویی خواهر و مادر حامد، آنها را مجبور به امضای تعهد کتبی عدم تکرار توهین به مقدسات و مسوولان نظام کردهاند!»
این منبع نزدیک به خانواده حامد قرهاوغلانی در پاسخ به این سوال که آیا حامد و یا هرکدام از اعضای خانواده او سابقه فعالیت سیاسی دارند، میگوید: «اگر انتقاد از افزایش بیکاری، گرانی و مشکلات کشور در فضای مجازی مصداق فعالیت سیاسی است، همه مردم ایران فعال سیاسی هستند. فعالیت در فضای مجازی و انتشار پستهای انتقادی بر علیه نظام، اتهامی است که نیروهای امنیتی با آن خواهر حامد را تحت فشار قرار دادهاند. اما درباره حامد، سناریوی دیگری برقرار است. او در مرداد سال ۱۳۹۷، بعد از مدتها بیکاری در ایران، به ترکیه رفت و بعد از پنج ماه کار کردن در این کشور، در آذر ماه همان سال به ایران بازگشت. حالا بازجویان اداره اطلاعات ارومیه بدون ارایه هیچ مدرکی، مدعی هستند که حامد در مدت حضور در ترکیه، با سازمان مجاهدین خلق در ارتباط و همکاری بوده است. آنچه نیروهای امنیتی بر آن تکیه دارند و مدام با آن خانواده را تهدید میکنند، اعترافات حامد است که مشخص نیست تحت چه شرایطی از او گرفته شدهاند.»
وی با تأکید بر این که حامد قرهاوغلانی اگر هم اعترافی کرده باشد، زیر شکنجه و از ترس آسیب دیدن مادر و خانواده خود از سوی نیروهای امنیتی بوده است، میافزاید: «روز ۱۱ تیرماه، بعد از چهار روز بیخبری، حامد با خانواده خود تماس گرفته و آنها را از گرفتن وکیل و مصاحبه با رسانهها بر حذر داشته است. حامد تحتفشار نیروهای امنیتی در این تماس گفته است که اگر کسی اطلاعرسانی کند، مادر او را به قتل خواهند رساند. نیروهای امنیتی جوانی را زیر شکنجه مجبور به اعتراف به کار نکرده کردهاند که بیماری صرع دارد. آنها حامد را به توهین به مقدسات هم متهم میکنند درحالی که او مکبر مسجد محل بوده و حتی سال ۱۳۷۸ جایزه بهترین قاری قرآن در منطقه را گرفته است.»
این منبع نزدیک به خانواده قرهاوغلانی در پایان با تاکید بر این که حامد قرهاوغلانی همانند علی یونسی، قربانی یک دروغ بزرگ و پرونده سازی در دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی است، میگوید: «تکیه بر اعترافات اجباری برای نابود کردن زندگی یک جوان و خانواده او کجای عدالت نظام اسلامی میگنجد؟»
0 نظر