آفریقای جنوبی پرونده «نسل‌کشی» را علیه اسرائیل در دادگاه بین‌المللی به جریان انداخت



جمعه ۸ دی ۱۴۰۲ - ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳

رادیو فردا:‌ آفریقای جنوبی روند دادرسی در دیوان بین‌المللی کیفری را در ارتباط با نقض ادعایی کنوانسیون نسل‌کشی از سوی اسرائیل به‌دلیل حملات آن علیه فلسطینی‌ها در نوار غزه را آغاز کرده است.

بر اساس بیانیه روز جمعه هشتم دی این دیوان که به «دادگاه بین‌المللی» معروف است، آفریقای جنوبی در تقاضای خود گفته که «اسرائیل دست به اقدامات نسل‌کشی زده، درگیر آن است و خطر دست زدن به اقدامات بیشتر نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها در غزه وجود دارد».

این کشور همچنین مدعی است که اسرائیل «به قصد مشخص ... نابودی فلسطینی‌ها در غزه به عنوان بخشی از دایره وسیع ملیت، نژاد و گروه قومی فلسطینی» دست به اقدام می‌زند.

اسرائیل این ادعای آفریقای جنوبی را کاملا بی‌اساس و فاقد مبنای حقوقی دانسته و گفته که در جنگ با گروه افراطی حماس در نوار غزه به «موازین قانونی بین‌المللی» پایبند است.

گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی قلمداد می‌شود.

وزارت خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای گفته است: «آفریقای جنوبی همدست یک گروه تروریستی است که خواهان نابودی اسرائیل است. مردم غزه دشمن اسرائیل نیستند که تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا به غیرنظامیان کمترین آسیب وارد شود».

منابع فلسطینی می‌گویند از زمان آغاز درگیری بین حماس و اسرائیل، بیش از ۲۱ هزار و ۵۰۰ فلسطینی در نوار غزه کشته شده‌اند.

درگیری بین طرفین پس از آن شروع شد که گروه افراطی حماس روز ۱۵ مهر به جنوب اسرائیل حمله کرد و دستکم ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفت.

ادامه تنش‌ها میان اسرائیل و فلسطینیان در کرانه باختری

ارتش اسرائیل ظهر جمعه هشتم دی اعلام کرد در پی «حمله تروریستی» در کوه حبرون (در نزدیکی الخلیل در کرانه باختری)، نیروهای خود را در این منطقه افزایش داده است.

نظامیان اسرائیلی روز جمعه یک مرد فلسطینی را که به گفته ارتش با خودروی در حالِ حرکت، «درصدد زیر کردن» اسرائیلی‌ها در جاده کوه حبرون بود، از پا درآوردند.

به گزارش یدیعوت آحرونوت، چهار اسرائیلی در حمله با خودرو زخمی شدند.

در ساعات شامگاهی پنج‌‍شنبه هفتم دی نیز یک مرد فلسطینی از اهالی بخش جبل المکبر، که یک شهرک فلسطینی‌نشین در بخش شرقی اورشلیم است، در پی «تلاش برای ضربه با چاقو» به اسرائیلی‌ها در یک جاده نزدیک به اورشلیم کشته شد.

احمد علیان، ۲۳ ساله، که مانند فلسطینیان شرق اورشلیم شناسنامه اسرائیلی داشت، دو نوجوان اسرائیلی را با چاقو زخمی کرده بود.

گزارش سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به یکی از کاروان‌های امدادی این سازمان در غزه

دو مقام ارشد در نهادهای وابسته به سازمان ملل گزارش دادند که یک کاروان کمک‌رسانی این سازمان روز پنج‌شنبه هفتم دی در غزه هدف آتش ارتش اسرائیل قرار گرفت که آسیب جانی نداشت، اما یکی از خودروها در این کاروان آسیب دیده است.

تام وایت، رئیس انروا، آژانس امدادرسانی به فلسطینیان وابسته به سازمان ملل متحد، آتشباری در مسیر تعیین شده از سوی ارتش اسرائیل را کار شماری از سربازان این کشور در منطقه شمال غزه هنگام بازگشت این کاروان امدادی دانست. او نوشت که تیم کمک‌رسانی و سرپرست آن آسیبی ندیدند.

مارتین گریفیث، کمیسر امور بشردوستانه سازمان ملل، نیز در پستی در شبکه ایکس بدون اشاره مشخص به رویداد یادشده نوشته بود وضعیت برای مردم غزه و برای کسانی که در تلاش برای کمک به آن‌ها هستند، غیرقابل تحمل شده است.

ارتش اسرائیل گفته است که در حال بررسی گزارش‌های یادشده در خصوص این رویداد است.

زارش‌ها از جابه‌جایی پیاپی فلسطینیان در داخل باریکه غزه

در حالی که ارتش اسرائیل از پیشروی عملیات خود در بخش‌های میانی نوار غزه خبر داده، گزارش‌ها از این مناطق حاکی است که ده‌ها هزار تن دیگر از ساکنان آن ناچار شده‌اند به سوی بخش‌های جنوبی این باریکه بروند به گونه‌ای که برخی از مناطق ظاهراً دیگر توانی برای پذیرش جمعیت بیشتر ندارند.

ارتش اسرائیل از آغاز این هفته مناطقی از بخش میانی غزه را مشخص کرده و به ساکنان باقی‌مانده در آن گفته بود که این اماکن را تخلیه کنند.

به نوشته رسانه‌های اسرائیل، تسلط نسبی نظامیان این کشور بر مناطق یادشده که جنگ در آن شدید است، دست‌کم به دو هفته دیگر عملیات فشرده نیاز دارد.

این رسانه‌ها نوشتند که عمده عملیات اسرائیل در بخش میانی غزه حول اردوگاه البُریج در جریان است.

اسرائیل از ساکنان باقی‌مانده در البریج و اردوگاه نصیرات خواسته به سوی دیرالبلح و مناطق جنوبی‌تر از آن حرکت کنند.

سازمان ملل روز پنج‌شنبه هفتم دی هشدار داد که دیرالبلح دیگر توان تحمل آوارگان بیشتر جنگی را ندارد.

بخش مهم دیگری از عملیات نظامی اسرائیل در روزهای اخیر در شهر جنوبی خان یونس و اطراف آن در جریان دارد؛ این شهر زادگاه یحیی سنوار رهبر گروه افراطی حماس است که اسرائیل احتمال می‌دهد او و محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس، در شبکه‌ تونل‌های زیرزمینی این مناطق پنهان شده باشد.

گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اروپا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

همچنین در حالی که شهر الرفح در نزدیکی مرز غزه با مصر در هفته‌های اخیر میزبان ده‌ها هزار تن از جابه‌جاشدگان جنگی شده، کارشناسان نظامی در رسانه‌های اسرائیل تأکید دارند برای موفقیت عملیات نظامی کشورشان علیه حماس، گسترش حملات به رفح و دالان موسوم به «فیلادلفی» در این منطقه یک ضرورت است. شماری از یگان‌های زمینی اسرائیلی در روزهای این هفته به نزدیکی محله‌های الرفح رسیدند.

مصر پیشاپیش به اسرائیل هشدار داده که در صدد وادار کردن آوارگان به عبور از مرز و ورود به خاک مصر در الرفح نباشد.

هلال احمر فلسطینی از کشته‌شدن ده‌ها نفر در غزه طی دو روز خبر داد

هلال احمر فلسطین در غزه اعلام کرد تشدید حملات اسرائیلی در مرکز و جنوب این باریکه، که مناطق تحت محاصره ارتش اسرائیل است، در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه این هفته منجر به کشته شدن ۴۱ تن شده است.

براساس این گزارش، روز پنج‌شنبه ده نفر کشته و دست‌کم ۲۱ تن دیگر در نزدیکی بیمارستان الامل زخمی شدند و یک روز پیش از آن نیز حمله در مقابل همین بیمارستانِ وابسته به هلال احمر ۳۱ کشته بر جا نهاده بود.

خبرگزاری فرانسه اعلام کرد فیلم‌هایی از شهر خان یونس دارد که نشان می‌دهد فلسطینی‌ها با پیکرهایی خونین در خیابان‌ها به بیمارستان دیگر شهر، کویتی، می‌رسند و تیم‌های پزشکی درمان آن‌ها را شروع می‌کنند.

این خبرگزاری گفته نمی‌تواند تأیید کند که آیا مجروحین رسیده به بیمارستان کویتی کسانی هستند که در نتیجه حملات در نزدیکی بیمارستان الامل زخمی شده‌اند یا نه.

حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل در شهر خان یونس و اطراف آن در روزهای اخیر تشدید شده، زیرا اسرائیل گمان می‌کند که یحیی سنوار، رهبر حماس، در شبکه تونل‌های زیرزمینی در این شهر زادگاه خود پنهان شده است.

گروه افراطی حماس از سوی اروپا و آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنج‌شنبه گفت «مأموریت نیروهای مستقر در خان یونس بی‌سابقه است و اکنون به مناطقی رسیده‌اند که قبلاً در آن حضور نداشتند، بر اتاق‌های کنترل (حماس) مسلط شده و تروریست‌ها را از بین می‌برند».

Tags:

مادران پارک لاله ایران

خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم. خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم. خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.

0 نظر

دیدگاه تان را وارد کنید