درگذشت جمعی از فعالان محیط زیست در حادثه سقوط هواپیما
یکی از ساکنان شهر سیسخت در نزدیکی محل سقوط هواپیما به برنامه شصت دقیقه بیبیسی گفت که با وجود شرایط جوی بسیار بد، خانوادهها خود برای گرفتن خبر راهی منطقه شدهاند.
هواپیمای آی تی آر که ساعت ۸:۰۵ صبح به وقت محلی فرودگاه مهرآباد را ترک کرده بود، حدود ۵۰ دقیقه پس از پرواز از صفحه رادار ناپدید شد و در اطراف شهرستان سمیرم در جنوب استان اصفهان سقوط کرد.
در مورد تعداد سرنشینان این هواپیما در طول روز چند اطلاعیه از سوی شرکت هواپیمایی آسمان منتشر شده که هم از نظر تعداد سرنشینان و هم از نظر هویت آنها ضدونقیض بوده است.
بر اساس آخرین اطلاعیه این شرکت، هواپیمای سقوط کرده ۶۰ مسافر، چهار خدمه و ۲ مأمور امنیت پرواز داشته است. دست کم سه نام در فهرستهای قبلی بود که در آخرین فهرست شرکت آسمان نیست.
یکی از اعضای خانواده یک مسافر هواپیما در گفتوگو با بیبیسی فارسی از این موضوع انتقاد کرد که چرا قبل از یافتن هواپیما، مرگ همه سرنشینان اعلام شده است.
آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران و حسن روحانی، رئیس جمهور این کشور این سانحه را تسلیت گفتهاند.
شرایط نامناسب آب و هوایی و برف و بوران مانع از آن شده که تیمهای اعزامی اورژانس و نیروهای امدادی که قصد داشتند با هلی کوپتر به محل احتمالی حادثه بروند به مسیر خود ادامه دهند، از این رو تیمهای امداد به صورت زمینی به منطقه اعزام شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر سمیرم اعلام کرد که پرواز هلیکوپتر به دلیل شرایط نامساعد جوی ممکن نیست، اما بزودی پهپاد به منطقه اعزام میشود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کهگیلویه و بویراحمد هم گفته که ۲۲ گروه امداد و نجات از هلال احمر و اورژانس جادهای استان در محل احتمالی سقوط هواپیما در منطقه پادنای سمیرم بدنبال لاشه هواپیما میگردند.
علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به این که این هواپیما در سال ۱۹۹۳ ساخته شده، در این مورد که این هواپیما دچار نقص فنی بوده گفت که "چنین چیزی صحت ندارد".
مدیر روابط عمومی شرکت هواپیمایی آسمان هم اعلام کرد که "نقص فنی این هواپیما کاملا شایعه است و علت سانحه شرایط جوی و منطقه نامناسب فرودگاه یاسوج است".
این درحالی است که دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران گفت که "فرودگاه یاسوج کاملا ایمن است و روز گذشته همین هواپیما در این مسیر پرواز داشته و دراین فرودگاه فرود آمده بود."
رپی وقوع این سانحه، حسن روحانی، رییس جمهوری دستور تشکیل ستاد بررسی سانحه سقوط هواپیما را بر اساس قانون سازمان هواپیمایی کشوری صادر کرد.
بر اساس این دستور، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی مأموریت پیدا کرد با تشکیل ستاد بررسی سانحه در سازمان هواپیمایی کشور، "ضمن مدیریت، پیگیری و انجام هماهنگی های لازم جهت خدمات امدادی، علل حادثه سقوط هواپیمای شرکت آسمان را سریعا گزارش نماید."
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور هم اعلام کرد که برای بررسی جزییات این سانحه، کمیته بحران در سازمان هواپیمایی کشور تشکیل شده است.
گفته شده که خلبان این هواپیما یک بار دیگر در جریان پرواز یاسوج به تهران در سال ۱۳۹۲ با وجود از کار افتادن یکی از موتورهای هواپیما توانسته بود در شرایط اضطراری هواپیما را به سلامت در فرودگاه یاسوج فرود بیاورد.
+ مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا برای سختگیری بر فروش هواپیما به ایران
در سالهای اخیر صنعت هواپیمایی ایران بویژه به دلیل تحریمها علیه این کشور با مشکلات زیادی همراه بوده است و در موارد مختلفی شاهد سوانح هوایی بوده است.
برخی از این تحریمها با توافق هستهای بین این کشور و قدرتهای جهانی برداشته شده است اگرچه هنوز مشکلاتی در این خصوص وجود دارد.
براساس همین توافق ایران قراردادهایی با شرکتهای مهم تولید کننده هواپیماهای مسافربری به امضا رسانده، اما اخیرا گفته شد که چون بانکهای بینالمللی با ایران همکاری نمیکنند، این کشور در پرداخت پول به شرکتهای سازنده هواپیما مشکل دارد.
شرکت هواپیمایی آسمان توافقی با شرکت بوئینگ برای خرید دستکم ۳۰ فروند هواپیمای ۷۳۷ اس به امضا رسانده بود.
درگذشت جمعی از فعالان محیط زیست در حادثه سقوط هواپیما
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت که جمعی از متخصصان محیط زیست ومنابع طبیعی که در روزهای اخیر با حضور در مجلس شورای اسلامی از تلاشگران این عرصه و فعالیتهای آنها مستندا دفاع کرده بودند در حادثه سقوط هواپیما جان خود را از دست دادهاند.
در اطلاعیه محمدرضا تابش که در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است:
«انالله وانا الیه راجعون
حادثه تاسفبار سقوط هواپیما در مسیر یاسوج که منجر به جان باختن دهها تن از سرنشینان و کادر هدایت کننده هواپیما شد، و جمعی از اساتید دانشگاه و متخصصان متعهد و از خود گذشته محیط زیست و منابع طبیعی که در روزهای اخیر با حضور در مجلس شورای اسلامی از تلاشگران این عرصه و فعالیتهای آنها مستندا دفاع نمودند را به کام مرگ کشید، موجب تاسف وتاثر فراوان شد.
این ضایعه را به خانوادههای داغدار و ملت شریف ایران تسلیت عرض مینمایم و علو درجات جان باختگان را از درگاه حضرت احدیت خواستارم و ضمن تاکید بر رسیدگی عاجل به این حادثه و اطلاع رسانی به افکارعمومی، برای چندمین بار عرض مینمایم: فرسودگی ساختارها و ناتوانی در جلوگیری و مهار حوادث و بحرانها به علل مختلف، که اخیرا آثار آن ملموستر است ناکارآمدی حاکمیت را در اذهان تداعی میکند و بیاعتمادی مردم را تشدید خواهد نمود و آثار سوئی در پی خواهد داشت.
امید آنکه هر سه قوه، آستین همت بالا زنند و در سایه تعامل و هماهنگی با یکدیگر و رصد کردن مشکلات و انتظارات مردم، راهکارهای عملی برای فائق آمدن بر آنها ارائه دهند و با جلوگیری از تکرار اینگونه حوادث و اتفاقات مشابه، روح امید را در مردم زنده نگاه دارند. روح درگذشتگان این سانحه هوایی غریق رحمت الهی باد.»
0 نظر