در این روز، در هر جای این جهان ستمزده، جهان «متمدن»، هر جا که مجال دم زدنی هست، کارگران از زن و مرد، دست از کار می کشند، کوی و برزن را از جشن و پایکوبی و سرودِ شادی خود سرشار می کنند، به خیابانها میآیند، راهپیمایی میکنند و فریاد بر میآورند:
"آهای! این ماییم، ما را ببینید ، ثروت این جهان و آنچه در اوست از دسترنج ماست. ما این جهان سراسر فقر و تبعیض و بهره کشی را نمیخواهیم. نمیخواهیم در هراسِ از دست دادن کار و نان ، عمری را در اضطرابِ «چه کنم چه کنم»، سر کنیم. ما به صد زبان امّا به یک صدا فریاد میکنیم ، ما جهانی را نمیخواهیم که به سادهترین زبان ، عرصهی «کار کردن خر و خوردن یابو» است. همهی ثروت و مکنت این جهان از گوشت وُ خون وُ رگ وُ پی ماست. ما حق داریم از همهی مواهبی برخوردار شویم که برازندهی انسان آزاد و برابر و مدرن است. با ما تنها از آزادی و برابری و جهان نو سخن بگویید. مسلّم بدانید زبان ستم و سرکوب و تبعیض در ما نمیگیرد. بیهوده نکوشید این جهان کهنهی رو به زوال را بزک کنید."
در ایران امّا ماجرا یکسر رنگی دیگر گونه دارد . در سرزمینی که حدّاقل دستمزد کارگر ، مطابق آمار رسمی ، چهار برابر پایینتر از خط فقرِ سیاه است و پرداخت همین دستمزد ناچیز گاه شش ماه و هشت ماه و بلکه یک سال به تعویق می افتد، پاسخ هر اعتراض حقطلبانه و هر اعتصاب کارگری ، سرکوب است و سرکوب است و سرکوب. کارگر از حق ایجاد تشکلهای مستقل و آزاد محروم است و کارفرمایان و گردنهگیران دینپناه ، غرق در ثروت و ناز و نعمت در حال انفجارند... و سرانجام ، حاکمیت هر سال می کوشد با اعلام «هفتهی کار و کارگر» به هر بهانه و به لطایف الحیل، روز اول ماه مه را لوث کند و از به خیابان آمدن کارگران به ضرب چماق سرکوب جلوگیری کند.
کانون نویسندگان ایران ، کانون کارگران فکری و فرهنگی ، روز اول ماه مه را به همهی کارگران ایران و جهان شادباش میگوید و بر خواست همیشگی خود، حق آزادی بیان کارگران و حق ایجاد تشکلهای آزاد و مستقل کارگری، پای میفشارد.
کانون نویسندگان ایران
۸ اردیبهشت ۱۳۹۷
0 نظر