آخرین اخبار
»
بیستمین روز اعتراض هفتتپه: پرونده برخی بازداشتشدگان امنیتی است
بیستمین روز اعتراض هفتتپه: پرونده برخی بازداشتشدگان امنیتی است
منتشر شده توسط مادران پارک لاله ایراندر ۱۰:۲۲in
آخرین اخبار|
0
نظر
برگرفته از سایت رادیوزمانه
۰۳ آذر ۱۳۹۷
بیستمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه در حالی سپری شد که اسماعیل بخشی هنوز در بازداشت است. کارگران در تظاهرات امروز خود تاکید کردند که تا گرفتن همه مطالبات خود متوقف نخواهند شد. آنها همچنین در کانالهای تلگرامی خود نسبت به شایعات و اخبار دروغ درباره پایان اعتصاب کارگران هشدار دادند.
کارگران هفتتپه جلوی فرمانداری شوش تجمع کردند و خواستار برکناری بخش خصوصی شدند
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه شنبه ۳ آذر بیستمین روز اعتصاب و دوازدهمین روز اعتراضات خیابانی را پشت سر گذاشتند. کارگران اعتصابی در برابر فرمانداری شوش تجمع کردند و علیه مدیریت خصوصی شعار سر دادند. آنها این بار نیز بر دو خواسته اصلی خود تاکید کردند: سلب مالکیت از بخش خصوصی، و آزادی کارگر بازداشتی، اسماعیل بخشی.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران بعد از یک ساعت تجمع در برابر فرمانداری هیچیک از مسئولین حاضر به پاسخگوئی به کارگران نشدند. در نتیجه، کارگران اعتراض خود را با شعار «کارگر زندانی آزاد باید گردد» ، «از هفت تپه تا تهران زحمتکشان در زندان» و «بازاری با غیرت حمایت حمایت» به سطح شهر کشاندند. بسیاری از بازاریان در همبستگی با کارگران مغازه های خود را بسته و به آنان پیوستند.
معاون وزارت کار: پرونده اسماعیل بخشی امنیتی است
اسماعیل بخشی به همراه ۱۷ تن از کارگران دیگر و سپیده قلیان، خبرنگار خوزستانی روز ۲۷ آبان دستگیر شدند. ۱۷ تن کارگران بازداشتشده طی روزهای گذشته به صورت موقت و به قید وثیقه آزاد شدند اما اسماعیل بخشی همچنان در مکان نامعلوم نگهداری میشود. به گفته وکیل مدافع کارگران برای بعضی از کارگران بازداشتشده، پرونده امنیتی تشکیل شده است.
خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) شنبه ۳ آذر از امنیتی بودن پرونده اسماعیل بخشی خبر داد. به گزارش ایلنا، کریم یاوری، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وضعیت پرونده تنها کارگر بازداشتی را امنیتی برشمرده و گفته به همین علت «وزارت کار نمیتواند ورود کرده و کاری برایش صورت دهد.»
یاوری جمعه مدعی شده بود که اعتصاب کارگران شکسته خواهد شد و از روز شنبه همه آنها به سر کار باخواهند گشت. شنبه ۳ آذر کارگران معترض هفتتپه تجمع خود در برابر فرمانداری شوش را با اعتراض به سخنان روز گذشته یاوری مبنی بر پایان اعتصاب و حل مطالبات کارگران آغاز کردند.
اعتراض اعتصابکنندگان هفت تپه به اخبار دروغ
کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران درباره اخبار نادرست شبکه های استانی صدا و سیما در استان خوزستان اطلاعرسانی کرده، در بخشهای خبری این شبکهها به دروغ گفته شده بود که کارگران روز شنبه ۳ آذر به سر کار بازخواهند گشت.
کارگران نیشکر هفتتپه در پیامی ارسالی به کانال اتحادیه آزاد کارگران با لحنی طنز پرسیده اند: «آیا خبر دارید که کارخانه نیشکر هفتپه مشکلاتش حل شده وهمه ما سر کاریم؟ شبکه های صدا وسیما جمهوری اسلامی ما دیشب در تمام بخش های خبری اعلام کرد کارخانه نیشکر هفتپه از شنبه،شروع بکار میکند و وکارگران به کار خود برگشته وخیلی از مشکلات ان حل وباقی در دست پی گیریست.»
گرچه اسماعیل بخشی هنوز در بازداشت است، خبرگزاری کار ایران (ایلنا) پنجشنبه ۱ آذر عنوان کرده بود که «همه کارگران بازداشتی هفتتپه آزاد شدند».
علاوه بر فشارهای رسانهای، به گزارش کانال خبری اتحادیه آزاد کارگران، نهادهای امنیتی، فرمانداری شوش و دیگر نهادهای دولتی و عوامل کارفرما برای شکستن اعتصاب کارگران در تلاش هستند، و مدیریت کارخانه با صدور ابلاغیه ای خطاب به سرپرستان همه قسمتهای شرکت از آنان خواسته بر سر کار خود حاضر شوند.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان پنجشنبه یکم آذر در توئیتر نوشت که یک ماه از مطالبات کارگران نیشکر هفتتپه واریز شده است. او در پاسخ به پرسش یک کاربر در باره محل تامین منبع مالی برای پرداخت دستمزد کارگران، مدعی شد که مالک شرکت نیشکر هفتتپه این مبلغ را واریز کرده است.
کارگران میگویند که حقوق مردادماه به حسابهای آنها واریز شده اما بانک به خاطر اقساط و بدهیهای کارگران بیشتر حقوق دریافتی آنها را مسدود کرده است و در نتیجه میزان ناچیزی به دست کارگران رسیده است.
تصمیمگیری شورایی و نمایش همبستگی
کارگران هفتتپه در ادامه پیام ارسالیشان به اتحادیه آزاد کارگران این پرسش را مطرح کرده اند که چرا هیچکدام از اخبار دروغ و فشارهای قضایی امنیتی نتوانسته تا امروز کارگران را از ادامه اعتصاب منصرف کند. پاسخ آنها به این پرسش این است: «چون به کوری چشم بدخواهان شرکت تصمیماتمان را بهصورت شورایی میگیریم.»
آنها تاکید کرده اند که «مطالبات کارگران نیشکر هفتتپه مشخص است و ما دنبال نتیجه قطعی هستیم و تا نتیجه نگیریم به اعتصاب ادامه خواهیم داد.»
اعتراضات کارگران هفتتپه از حمایت و همبستگی دانشجویان و کارگران در خوزستان در سایر نقاط ایران برخوردار شده.
فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی، زندانی سیاسی در بازداشت با ضیط ویدئویی همبستگی خود و پسرش را با کارگران هفتتپه اعلام کرد. او در دستش پلاکاردی داشت که رویش نوشته شده: «ما همه هفتتپه ای هستیم»
تجربه ناموفق خصوصیسازی
۲ آذر ۱۳۹۷ علی خدایی (نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، تجربه خصوصیسازی در کشور را ناموفق دانسته و گفت: «عمده شرکتهایی که درباره بحرانهای کارگری میشنویم، شرکتهای دولتی خصوصی شده، هستند. هپکو و ماشینسازی تبریز صنایع بزرگی هستند که به بخش خصوصی واگذار شدهاند.» او به دو راه حل برای مشکلات فعلی کارگران اشاره کرد: «باید این شرکتها مدیریتشان دولتی شود یا میتوان آن را در قالب تعاونی به کارکنان مجموعه سپرد.»
خدایی برخورد قضایی- امنیتی با اعتراضات صنفی کارگران را نادرست دانست و گفت مداخله در نهادهای سیاسی به معنای سیاسی بودن مطالبات نیست. او تاکید کرد که بهرهبرداریهای سیاسی از این اعتراضات بر عهده کارگران نیست.
اعتراضات کارگران در ماههای اخیر بهانهای برای انتقادهای میان جناحهای قدرت بوده است. محافظهکاران دولت را متهم به ناکارآمدی و بیکفایتی در مدیریت مسائل کشور میکنند.
شنبه ۳ آذر ۱۳۹۷ عبدالکریم فرحانی نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری به خبرگزاری ایلنا گفت که تابستان امسال به رئیسجمهوری هشدار داده بود که «برای شرکت نیشکر هفتتپه و گروه ملی مشکل پیش میآید.» او مشکل را نه خصوصیسازی بلکه شیوه واگذاری عنوان کرد و دولت را در این زمینه به عدم پیگیری متهم و واگذاری واحدهای تولیدی به مجموعههای ناکارآمد را عامل اصلی مشکلات فعلی دانست.
مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه سال ۱۳۹۴ بهرغم مخالفت کارگران و نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی به دو شرکت خصوصی «زئوس» و «آریاک» واگذار شد. از زمان واگذاری این مجتمع کارگران بیش از سیصد مرتبه تجمع و اعتصاب کردند.
در حالی که کارگران خواستار خلع ید از مالکان خصوصی و اداره واحدهای تولیدی زیر نظر شوراهای کارگری هستند، سپاه پاسداران و نهادهای وابسته به آن از آغاز اعتراضات در پوشش حمایت از خواسته کارگران، چشم به تملک نیشکر هفتتپه و گروه ملی فولاد اهواز دوختهاند.
خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم.
خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم.
خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.
مادران پارک لاله ایران، حرکتی جوان و نوپاست و تلاش میکند در ادامه روند خود «صدایی» همراه با «جنبش دادخواهی مادران و خانوادههای آسیبدیدهی ایرانی» باشد. این حرکت مستقل و دادخواهانه که از تلاشگَران عرصه دادخواهی و فعالان اجتماعی تشکیل شده است، از تیرماه 1388، با فراخوان تعدادی از زنانِ دادخواه در اعتراض به کشتن و مجروح و زندانی کردن مردمی که برای حداقل خواست انسانی خود به خیابان آمده بودند، در پارک لاله تهران شکل گرفت.
این حرکتِ دادخواهانه، در مسیر حرکت خود، سه خواست حداقلی و مشخص زیر را تعریف کرد:
- آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی،
- لغو مجازات اعدام،
- محاکمه و مجازات آمران و عاملان همه جنایتهای صورت گرفته در جمهوری اسلامی در دادگاهی علنی و عادلانه.
در طی این مدت نیز همواره در کنار و در پیوند با خانوادهها، در راستای تحقق این سه خواسته حرکت کرده است. این حرکت خودجوش و دادخواهانه به هیچ فرد، گروه و سازمان سیاسی داخلی و خارجی وابستگی ندارد و همچنین با افراد و گروههای وابسته به حکومت مرزبندی دارد.
ما همچنین اعتقاد داریم برای رسیدن به سه خواست حداقلی خود، باید در جهت رسیدن به آزادی بیان و اندیشه، رفع هر گونه تبعیض و جدایی دین از حکومتنیز تلاش کنیم، زیرا علت اصلی این بیعدالتیها را در ساختار حکومت و قوانین آزادی ستیز و تبعیضآمیز جمهوری اسلامی میدانیم.
اخبار منتخب دیگر رسانه ها
div dir="rtl" style="text-align: right;" trbidi="on">
در زندان: از راحله راحمیپور و ۴۰ سال دادخواهی او چه میدانیم؟
اعتصاب غذا؛ محرومیت زندانیان سیاسی زن در بند ۶ زندان وکیلآباد مشهد
گزارشی از آخرین وضعیت ماشالله کرمی و پروندههای قضایی وی
فرهنگیان بازنشسته مقابل مجلس تجمع کردند
فقط دو گام به پیش! بیانیه تحلیلی جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران به مناسبت روز دانشجوی ۱۴۰۳
تعهد به «زن، زندگی، آزادی»: انتقادها به مرخصی درمانی نرگس محمدی به ما چه در موضوع چهره زن مبارز میگوید؟
«بچههای اکباتان» زیر سایه اعدام: روایت زن، زندگی، آزادی از دل یک شهرک
نامه حمزه درویش، زندانی سیاسی ـ عقیدتی به گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران: «امنیت جانی ندارم»
بيانيه اعتراضي بيش از ۳۰۰ تن از كنشگران زن و فعالان مدني
در مورد مصوبه اخير مجلس درباره حجاب و عفاف
اساتید اخراجی دانشگاهها در واکنش به ادعای مسعود پزشکیان نامهٔ سرگشاده نوشتند
۱۶ آذر؛ دانشجویان از ادامه سرکوب در دولت جدید میگویند
در همبستگی با کارزار "سه شنبه های نه به اعدام" توسط کارزار "قفس را بسوزان" برگزار شد.
0 نظر