آخرین اخبار
»
سپیده قلیان از زندان قرچک: کابوس صدای شکنجهها در گوشم قطع نمیشود / به من بگویید از قوه قضاییه چطور شکایت کنم + فیلم
سپیده قلیان از زندان قرچک: کابوس صدای شکنجهها در گوشم قطع نمیشود / به من بگویید از قوه قضاییه چطور شکایت کنم + فیلم
منتشر شده توسط مادران پارک لاله ایراندر ۰۹:۲۹in
آخرین اخبار|
0
نظر
پیک ایران
بيست و چهارم شهريور ۱۳۹۸ برابر با پانزدهم سپتامبر ۲۰۱۹
سپیده قلیان، فعال حقوق کارگران که در پرونده اعتراضهای کارخانه نیشکر هفت تپه به حبس طولانی محکوم شد، در فایلی صوتی از داخل زندان زنان قرچک گفته است که زندانیان زن "زیر شلاق و ظلم و ستماند، تبعیض جنسیتی قامتشان را خم نموده است و هیچ راهی برای آزادی ندارند."
به گزارش بی بی سی، در این فایل صوتی که به دست بیبیسی فارسی رسیده، خانم قلیان شرحی از بازداشتها و "شکنجه و اتفاقات پیش آمده" در ماههای گذشته داده و گفته: "صدای مرا گوش کنید که طاقتم به پایان رسیده است."
او گفته "کابوس صدای شکنجهها از گوشم قطع نمیشود و هر آن منتظرم توطئهای دیگر علیهام از صدا و سیما و خبرگزاریهای وابستهاش منتشر شود."
در متنی که همراه این صدا به دست بیبیسی فارسی رسیده خانم قلیان نوشته است که مخاطب او "پس از مردم نهادهای بینالمللی همچون عفو بینالملل و سازمانملل هستند." خانم قلیان در اتهاماتی از جمله عضویت در گروه غیرقانونی، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام مجرم شناخته و مجموعا به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شد که ۷ سال آن قابل اجراست.
"صدای شکنجه"
خانم قلیان در صدایی که به دست بیبیسی رسیده از برخوردهای "جنسیتی" با او به شدت انتقاد کرده و گفته است که به عنوان یک زن از صدا و سیمای جمهوری اسلامی، خبرگزاریها و مطبوعات وابسته به آن و قوه قضائیه شکایت دارد.
"به من بگویید چگونه شکایت کنم؟ از برنامه ۲۰:۳۰ و خبرگزاری فارس چگونه شکایت کنم؟ به من بگویید از قوه قضاییه چطور شکایت کنم؟"
او در این گفتار درباره "بازجوییهای پیدرپی" خود در روز ۲۵ آذر سال گذشته گفته که در آن از او خواستهاند که بعد از آزادی درباره شکنجه هنگام بازداشت سکوت کند.
"۱۶ ساعت مرا تنها در اتاق بازجوییای نگه داشتند که از اتاق بغلی صدای شکنجه انسانی میآمد که نامش اسماعیل بود و مرتب بازجو او را میزد و میگفت: اسماعیل اعتراف کن. شما تصور کنید چهها کشیدم وقتی نام همپروندهایام با نام او یکی بود. نمیدانستم اسماعیل بخشی پیش از من آزاد شده است!"
اسماعیل بخشی از چهرههای مطرح اعتراضهای کارگری هفت تپه بود که آبان سال گذشته همراه خانم قلیان بازداشت شد و بعد از آزادی گفت که شکنجه شده است.
احکام سنگین فعالان کارگری موجی از انتقاد را از قوه قضاییه ایران و رئیس آن به دنبال داشت که با وعده اصلاح در این قوه بر سر کار آمد.
خانم قلیان در بخش دیگری از روایت خود به تبعیض جنسیتی علیه بازداشتیها و زندانیان زن اشاره کرده و گفته است:
"آن همه ضرب و شتم، آزار و اذیت به خاطر این بود که من زن بودم، به خاطر این بود که از دیوار فرمانداری بالا رفته بودم تا از گارد امنیتیای فیلم بگیرم که خبرنگاران وابسته به حاکمیت منکر آن میشدند. برای این بود که اسماعیل بخشی حامی حقوق زنان شهری بود که این بار برخلاف معمول زنان در کنار مردان به مبارزه برخاسته بودند."
خانم قلیان گفته که همزمان با بازداشت و بازجویی او در پاییز سال گذشته بردارش را به بازداشتگاه برده بودند "فقط به این دلیل که من زنم و برادرم سنتی است و هر دفعه برای ترساندنم مرا تهدید می کردند که او را به اتاق بازجوییام خواهند آورد تا از من اعتراف بگیرند."
او گفته دلیل زندانی شدنش همکاری نکردن با بازجوهایی است که به او گفته بودند: "کمک کن تا مستندی از فریب خوردنت ساخته شود تا ما هم کمک کنیم نزد خانوادهات برگردی در غیر این صورت شرمندهایم و هیچبار دیگر به تو فرصت آزادی نخواهیم داد... نپذیزفتم و اکنون ماههاست که در زندانم."
"دختر آبی"
سپیده قلیان در این گفتار تصویری تیره و تار از وضعیت زندانیان زن داده و گفته: "صدای مرا از خیل زنانی میشنوید که گمنامند و به بهانههای واهی در زندانند."
"از بین زندانیانی برای شما صحبت میکنم که به خاطر اینکه سالهای متمادی زیر خشونت بودهاند و هیچ فریادرسی نداشتهاند از خود دفاع میکنند و عنوان اتهامی قاتل را یدک میکشند و قصاص میشوند."
او گفته صدای او "صدای جانبهلبرسیده از سرکوب و خفقان سیستماتیکی است که خود را به صورت خودسوزی سحر خدایاری (دختر آبی) نشان میدهد. کسی که به شهادت همبندیهایش حتی سیگار هم نمیکشید و تا لحظه آخر واهمه این را داشت که اگر پدرش حکم را ببیند او را خواهد کشت."
خانم قلیان در انتهای پیام صوتی که از زندان فرستاده گفته است "این صدا، صدای کسی است که میخواهد صدای همبندیانش را گوش کنید و بگویید شکایتش را به کجا ببرد که نتیجهای داشته باشد."
خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم.
خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم.
خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.
مادران پارک لاله ایران، حرکتی جوان و نوپاست و تلاش میکند در ادامه روند خود «صدایی» همراه با «جنبش دادخواهی مادران و خانوادههای آسیبدیدهی ایرانی» باشد. این حرکت مستقل و دادخواهانه که از تلاشگَران عرصه دادخواهی و فعالان اجتماعی تشکیل شده است، از تیرماه 1388، با فراخوان تعدادی از زنانِ دادخواه در اعتراض به کشتن و مجروح و زندانی کردن مردمی که برای حداقل خواست انسانی خود به خیابان آمده بودند، در پارک لاله تهران شکل گرفت.
این حرکتِ دادخواهانه، در مسیر حرکت خود، سه خواست حداقلی و مشخص زیر را تعریف کرد:
- آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی،
- لغو مجازات اعدام،
- محاکمه و مجازات آمران و عاملان همه جنایتهای صورت گرفته در جمهوری اسلامی در دادگاهی علنی و عادلانه.
در طی این مدت نیز همواره در کنار و در پیوند با خانوادهها، در راستای تحقق این سه خواسته حرکت کرده است. این حرکت خودجوش و دادخواهانه به هیچ فرد، گروه و سازمان سیاسی داخلی و خارجی وابستگی ندارد و همچنین با افراد و گروههای وابسته به حکومت مرزبندی دارد.
ما همچنین اعتقاد داریم برای رسیدن به سه خواست حداقلی خود، باید در جهت رسیدن به آزادی بیان و اندیشه، رفع هر گونه تبعیض و جدایی دین از حکومتنیز تلاش کنیم، زیرا علت اصلی این بیعدالتیها را در ساختار حکومت و قوانین آزادی ستیز و تبعیضآمیز جمهوری اسلامی میدانیم.
اخبار منتخب دیگر رسانه ها
تداوم تجمعات اعتراضی هفتگی همکاران ارکان ثالث و پیمانکاری و رانندگان در شرکت پالایش گاز فجر جم
ایران روی خط اعتراض، ۲۱ تجمع اعتراضی در روز دوشنبه برگزار شد
«سکوت و تقیه را کنار بگذارید، حقایق فقر و فلاکت، سرکوب و اعدام و زندگی مردم را اظهار کنید»
مهدی محمودیان، فعال سیاسی برای اجرای حکم حبس به زندان احضار شد
نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره سه فعال حقوق معلمان
با درخواست آزادی مشروط نسرین حسنی، روزنامه نگار مخالفت شد
فراخوان سندیکاهای فرانسوی برای آزادی فوری سه فرانسوی زندانی در ایران!
نیما خندان، پسر نسرین ستوده و رضا خندان را بازداشت کردند
ایران روی خط اعتراض، دستکم ۱۵ تجمع اعتراضی برگزار شد
محرومیت از درمان راحله راحمی پور، فعال مدنی کهنسال در زندان اوین ادامه دارد
درخواست بیش از ۱۵۰ سینماگر: نوید میهندوست را فوراً آزاد کنید
آواز و آوازههای بند زنان اوین
در همبستگی با کارزار "سه شنبه های نه به اعدام" توسط کارزار "قفس را بسوزان" برگزار شد.
0 نظر