گزارش کانون نویسندگان ایران از یک هفته‌ سرکوب (۱۷ تا ۲۴ بهمن ۱۳۹۹)

 اخبار روز

دوشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۹


جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۹

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای در این روز، ضمن اعتراض به افزایش دهشتناک اعدام زندانیان متعلق به اقلیت‌های قومی-مذهبی طی دو ماه گذشته، از مقامات جمهوری اسلامی خواست که فوراً برنامه‌ی اعدام چهار زندانی بلوچ و چهار زندانی عرب اهوازی را متوقف کنند.

در این روز خبر رسید که با گذشت نزدیک به ۱۰ ماه از زمان بازداشت علی یونسی و امیرحسین مرادی، این دانشجویان مهندسی کامپیوتر و فیزیک دانشگاه صنعتی شریف کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین به‌سر می‌برند.

شنبه ۱۸ بهمن

در این روز مجید اسدی، مترجم و زندانی سیاسی و محمد بنازاده امیرخیزی، زندانی سیاسی، در پرونده‌ای که به اتهام «تبلیغ علیه نظام»در زندان علیه آنان گشوده شده بود، توسط دادگاه انقلاب تهران هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.

جلسه بازپرسی یاسین قاسمی بجد، نویسنده و مترجم ساکن قشم در این روز در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زاهدان برگزار شد. قاسمی به «توهین به مقدسات»، «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» متهم شده است.

در این روز خبر رسید فریبرز کلانتری، روزنامه‌نگار، به دلیل انتشار مطالبی در خصوص فساد اقتصادی مهدی جهانگیری، با شکایت او که برادر معاون رئیس جمهور است، به ۳ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و پرداخت جزای نقدی و عذرخواهی از شاکی محکوم شده است.

سها مرتضایی، فعال دانشجویی و دبیر اسبق شورای صنفی دانشگاه تهران در این روز به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» در دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال زندان محکوم شد. مصادیق اتهام او تحصن در دانشگاه تهران در اعتراض به محرومیت از تحصیل، شرکت در اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در دانشگاه تهران و فعالیت در شورای صنفی دانشگاه تهران است.

در این روز عطا باباخانی، فعال سندیکایی و بازرس سندیکای کارگران شرکت واحد طی احضاریه‌ای کتبی به اتهام «برهم زدن امنیت کشور» به پلیس اطلاعات و امنیت کرج احضار شد.

یکشنبه ۱۹ بهمن

آرش صادقی، زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج، طی نامه‌ای سرگشاده خطاب به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد که در این روز منتشر شد، نسبت به پرونده‌سازی علیه زندانیان سیاسی، عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت آنان و تبعید این افراد به زندان شهری جز محل زندگی خود اعتراض کرد.

در این روز آرزو مصطفایی، شاعر نوجوان هفده ساله‌ای که پنج‌شنبه‌ی گذشته بازداشت شده بود، با اخذ تعهد کتبی از بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات مریوان آزاد شد. گفته شده که دلیل بازداشت او حضور در برنامه‌های رسانه‌های تلویزیونی خارج از کشور بوده و از او تعهد گرفته شده که دیگر در این برنامه‌ها حضور پیدا نکند. یکی از نزدیکان خانواده‌ی مصطفایی گفته است: «آرزو در حین بازداشت به شدت مورد آزار و ضرب و جرح بازجویان قرار گرفته به نحوی که ‏آثار کبودی بر دست‌ها و صورت وی هنوز مشهود است».

در این روز محمد ابوالحسنی، فعال مدنی، با پایان دوره‌ی محکومیت از زندان اوین آزاد شد؛ علیرغم این، به دلیل پرونده‌ی دیگری که به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در دوره‌ی زندان برایش گشوده شده بود، آزادی او با تأمین قرار وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

در این روز سخنگوی هیئت منصفه‌ی جرایم مطبوعاتی و سیاسی از محاکمات این هفته‌ی دادگاه مطبوعات خبر داد که در آن مدیران مسئول پایگاه خبری عصر امروز و هفته‌نامه‌ی نبض بازار از اتهام «نشر اکاذیب» تبرئه شدند و مدیر مسئول روزنامه‌ی همدلی به اتهام «نشر مطالب خلاف واقع به قصد تشویش اذهان عمومی» مجرم، ولی با اکثریت آرا مستحق تخفیف دانسته شد.

در این روز خبر رسید صبا آذرپیک، روزنامه‌نگار که بدون احضاریه و ابلاغیه، با تماس تلفنی پلیس فتا به آن نهاد مراجعه کرده بود، بلافاصله بازداشت و به دادسرای جرایم رایانه‌ای منتقل شد.

دوشنبه ۲۰ بهمن

شبکه‌ی حقوق بشر کردستان در این روز اعلام کرد که در بین فعالان کُرد بازداشت شده طی یک ماه اخیر حداقل ۶ فعال زن به نام‌های اسرین محمدی، دریا طالبانی، عظیمه ناصری، فریبا احمدی، روژین محمدپور و رویا جلالی همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

همچنین طی بیش از یک ماهی که از آغاز موج جدید بازداشت و احضار گسترده‌ی شهروندان و فعالان کُرد می‌گذرد، ۵ هنرمند زن به نام‌های الهام یزدانی‌پور، سمیرا فرحناکی، نسترن یزدانی‌پور، نازنین اتابکی، ملیحه مرادی از اعضای گروه موسیقی گلاریس با احضار به دادسرای کرمانشاه و آرزو مصطفایی، شاعر ۱۷ ساله با احضار به اداره‌ی اطلاعات مریوان مورد بازجویی قرار گرفته‌ و با سپردن تعهد آزاد شده‌اند.

در این روز خبر رسید نیما قاسمی، نویسنده و پژوهشگر فلسفه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. تا کنون از علت بازداشت او اطلاعی در دست نیست.

در این روز خبر رسید که رضا اسلامی، استاد حقوق بشر و حقوق محیط زیست و عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی که از اردیبهشت سال جاری در بازداشت به سر می‌برد، به اتهام «همکاری با دولت متخاصم» به هفت سال حبس، محرومیت از تدریس و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

در این روز فرانک جمشیدی فعال محیط زیستی عضو جمعیت سبز کردستان، در دادگاه انقلاب سنندج به اتهام «عضویت در یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت» به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد.

در این روز در دادگاه تجدید نظر استان هرمزگان مارال راستی، مهناز جان نثار، آرش راسخی، نسیم قنواتیان، مهرالله افشار و امید آفاقی هرکدام به ۲ سال حبس تعزیری و فرهاد امری و ادیب حق‌پژوه هرکدام به یک سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت از عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت از شرکت در جلسات ضیافت و گردهمایی بهائیان و الزام بر گذراندن پنج جلسه مشاوره در خصوص مسائل فرقه‌ای زیر نظر اساتید موسسه‌ی اندیشه‌ی سجادیه‌ی بندرعباس محکوم شدند.

ایوب سلاحورزی که از دی ماه امسال به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «توهین به رهبر» و «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» در بازداشت به‌سر می‌برد، با تودیع قرار کفالت در این روز به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی، از زندان شهرستان دره‌شهر ایلام آزاد شد.

صبا آذرپیک، روزنامه‌نگار که روز گذشته بازداشت شده بود، در این روز با تودیع قرار کفالت آزاد شد.

سه شنبه ۲۱ بهمن

کانون نویسندگان ایران در این روز خبر داد که مسئولین زندان اوین از اعزام کیوان باژن، عضو پیشین هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران به بیمارستان ممانعت به عمل آورده‌اند. کیوان باژن که پیش از زندانی شدن به دلیل پرکاری تیروئید و عوارض ناشی از آن تحت درمان بود، قرار بود این هفته به بیمارستان اعزام شود که به دلیل خودداری از پوشیدن لباس زندان، از اعزام وی ممانعت شد.

وبسایت خبری هه‌نگاو در این روز اعلام کرد مهرداد طالشی، یک جوان کُرد اهل شهرستان دیواندره که توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود، پس از سه روز زیر شکنجه به قتل رسیده است.

حسین جندقیان، فعال مدنی، پس از حضور در واحد احکام دادسرای اوین در این روز به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد.

مجوز انتشارات ماهیدشت با اعمال فشار اداره‌ی اطلاعات کرمانشاه لغو شد. لغو مجوز این انتشارات که آثار نویسندگان کرد را منتشر می‌کرد، در پی امتناع کیومرث امیری، مدیرمسئول آن از حضور در اداره‌ی اطلاعات برای تمدید مجوز، با این استدلال که روند صدور مجوز ارتباطی با اداره اطلاعات ندارد، صورت گرفته است.

در این روز خبر رسید پرستو معینی، زندانی سیاسی، به اتهام «اجتماع و تبانی» به تحمل ۵ سال و «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است. در همین پرونده مادر وی، زهرا صفایی نیز به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۵ سال، «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال و «توهین به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی» به ۲ سال حبس تعزیری و فرزند دیگر او محمدمسعود معینی، به اتهام «اجتماع و تبانی» به تحمل ۵ سال و «تبلیغ علیه نظام» به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

در این روز خبر رسید علیرغم این‌که عالیه مطلب‌زاده، نایب رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات برای تحمل سه سال حبس خود در اوین زندانی است، همچنان در زندان بازجویی می‌شود و زیر فشار است.

در پی اعتراض سرپرست دادسرای اوین به رأی برائت صادره در دادگاه انقلاب برای پریسا رفیعی، دانشجوی هنر، شعبه‌ی تجدیدنظر مستقر در آن دادگاه در این روز رأی را نقض و پریسا رفیعی را به ۱۵ ماه حبس به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» محکوم کرد.

در این روز خبر رسید اکبر باقری، زندانی سیاسی، خوشنویس و خطاط محبوس در زندان اوین با دیر رساندن به بیمارستان برای درمان، زدن پابند و دستبند و انتقال به قرنطینه‌ی زندان اوین پس از بازگشت از بیمارستان، شکنجه شده است. او که در جریان تجمع اسفند ۱۳۹۶ مال‌بختگان در مقابل مجلس بازداشت شده، به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۷ سال و نیم و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال و نیم زندان محکوم شده است.

در این روز خبر رسید صدرا محقق، روزنامه‌نگار با شکایت دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی، قالیباف به دلیل انتشار یک توییت درباره‌ی نقل قول نماینده‌ی مجلس، میرسلیم درباره‌ی عملکرد قالیباف در دوره‌ی شهرداری تهران به ۸ میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شده است.

چهارشنبه ۲۲ بهمن

احمد ساعدی، از فعالین اجتماعی حمیدیه‌ی خوزستان، در این روز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

در این روز دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی، سالار طاهرافشار، فعال ترک آذربایجانی را از اتهام «اقدام به تشکیل تجمعات غیرقانونی» تبرئه و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری صادره در دادگاه بدوی محکوم کرد.

عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای در این روز خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط حامد قره‌اوغلانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه شد که علیرغم وضعیت حاد جسمانی‌اش از رسیدگی پزشکی محروم است.

در این روز خبر رسید سمیه کارگر، دانش‌آموخته‌‌ی فلسفه از دانشگاه تبریز، پس از حدود چهار ماه، با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲-الف زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او که از یک بیماری نادر چشمی رنج می‌برد، از زمان بازداشت از رسیدگی پزشکی و دسترسی به داروهای خود محروم مانده است.

پنجشنبه ۲۳ بهمن

در این روز علیرضا نوری شاعر، نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران، توسط پلیس اطلاعات و امنیت همدان در منزل‌اش بازداشت و جهت اجرای حکم دو سال زندان به ندامتگاه مرکزی همدان منتقل شد. او به اتهام «توهین به مقدسات از طریق نوشتن اشعار موهن در فضای مجازی» در خرداد ۱۳۹۶ به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شد.

داود رضوی، عطا باباخانی و علی قربانیان، از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد، در این روز طی ابلاغیه‌ای به پلیس امنیت تهران احضار شدند. گفته شده دلیل این احضار، حضور در تجمع مستقل بازنشستگان در مقابل مجلس شورای اسلامی است.

 

Tags:

مادران پارک لاله ایران

خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم. خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم. خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.

0 نظر

دیدگاه تان را وارد کنید