چهل‌وپنجمین هفته «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»؛ اعتراض به حکم اعدام برای شش تن از زندانیان سیاسی عضو کارزار

 رادیو زمانه - ۱۳ آذر ۱۴۰۳


زندانیان معترض به اعدام در هفته چهل‌و پنجم اعتصاب خود به ادامه «ماشین اعدام حکومت جرم و جنایت» در یک هفته اخیر اعتراض کردند و گفتند شمار اعدام‌ها از ابتدای سال جاری تاکنون به حدود ۷۴۳ نفر رسیده است.

زندانیان محبوس در ۲۵ زندان ایران، در چهل‌وپنجمین هفته کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، سه‌شنبه ۱۳ آذر / ۳ دسامبر دست به اعتصاب زدند.

این زندانیان در زندان‌های اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)، قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، بم، کهنوج، مشهد، قائمشهر، لاکان رشت (بند مردان و زنان)، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان، کامیاران و دستگرد اصفهان اعتصاب غذا کردند.

آن‌ها با انتشار بیانیه‌ای نوشته‌اند که دستگاه قضائی جمهوری اسلامی برای شش تن از زندانیان سیاسی که در کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» شرکت دارند، حکم اعدام صادر کرده است.

وحید بنی عامریان، پویا قبادی، بابک علی‌پور، علی‌اکبر دانشور، ابوالحسن منتظر و محمد تقوی شش زندانی سیاسی در زندان اوین هستند که به اتهام «بغی» محکوم به اعدام شده‌اند.

بیانیه روند دادرسی این زندانیان را «ناعادلانه» عنوان کرده و گفته است که ایمان افشاری، رئیس شعبه ۲۶ ‌دادگاه انقلاب به استناد «علم قاضی» دستور «قتل حکومتی» این زندانیان را صادر کرده است.

زندانیان اعتصابی همچنین گفته‌اند که محراب عبدالله‌زاده، از بازداشتی‌های جنبش «زن، زندگی، آزادی» در زندان ارومیه به اعدام محکوم شده است.

چند هفته پیش نیز حکم اعدام شش نفر از زندانیان سیاسی معروف به «بچه‌های اکباتان» صادر شده بود.

در بیانیه زندانیان اعتصابی همچنین گفته‌شده که از سه‌شنبه گذشته تاکنون بیش از ۲۸ نفر در زندان‌های مختلف به دار آویخته شدند که دو تن از آن‌ها کودک مجرم بودند. این دو نفر در زندان‌های یزد و قزلحصار اعدام شدند.

به‌گفته زندانیان، شمار اعدام‌ها از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون حدود ۷۴۳ نفر است. آن‌ها نوشته‌اند:

شدت اجرای این احکام قرون وسطایی در هفته‌های اخیر به اندازه‌ای بود که اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در زندان لاکان رشت، که از جمله مهم‌ترین مراکز اجرای اعدام در چند ماه اخیر بود را وادار به واکنش و صدور بیانیه‌ اعتراضی در اول هفته جاری نمود.

روز یکشنبه ۱۱ آذر / یکم دسامبر جمعی از زنان زندانی عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در زندان لاکان رشت در اطلاعیه‌ای جمعی اعلام کرده‌ بودند که در هفته چهل‌وپنجم اعتصاب کارزار، مصمم‌تر از قبل به اعتصاب غذای خود همسو با سایر زندانیان اعتصابی در زندان‌های کشور ادامه می‌دهند.

زندانیان اعتصابی این بار در بیانیه خود ضمن تبریک ۱۶ آذر، روز دانشجو به همه دانشجویان، به‌ویژه «دانشجویانی که در چند سال اخیر نقطه کانونی خیزش و اعتراضات مردمی علیه حکومت مستبد ولایت فقیه بودند»؛ به تصویب قانون حجاب و عفاف در مجلس شورای اسلامی نیز اشاره کرده و نوشته‌اند:

حکومتی که در حل بحران‌های معیشتی به بن‌بست رسیده و باعث گسترش تجمعات اعتراضی تمام اقشار جامعه شده، با تصویب قانون زن‌ستیزانه لایحه حجاب و عفاف، سرکوب و اعدام، قصد ایجاد رعب و وحشت در جامعه را دارد.

در قانون جدید حجاب اجباری از جمله آمده است که اگر کسی حجاب را رعایت نکند خدمات صدور یا تعویض گذرنامه، شماره‌گذاری یا تعویض پلاک وسیله نقلیه، صدور مجوز خروج از کشور، ترخیص خودروی توقیف‌شده و صدور یا تعویض گواهی‌نامه رانندگی‌اش منوط به پرداخت جریمه مالی می‌شود.

ادامه موج اعدام‌ها در زندان‌های ایران

زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در حالی از اعدام بیش از ۲۸ نفر در زندان‌های مختلف ایران خبر داده‌اند که نهادهای مدافع حقوق بشر در دو روز دوشنبه ۱۲ آذر / ۲ دسامبر و سه‌شنبه ۱۳ آذر / ۳ دسامبر از اعدام ۱۶ نفر در چند روز اخیر گزارش داده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران روز سه‌شنبه نوشت در دو روز چهارشنبه ۷ آذر و شنبه ۱۰ آذر، حکم اعدام ۸ زندانی ازجمله یک شهروند بلوچ که در پرونده‌های جداگانه با اتهام «قتل عمد» و «مواد مخدر» به قصاص نفس و یا اعدام محکوم شده بودند، در زندان قزلحصار کرج به اجرا درآمد.

در  روز چهارشنبه ۷ آذر چهار مرد به اتهام «قتل عمد» در زندان قزل‌حصار اعدام شدند. هویت دو نفر از آن‌ها رضا شیرزهی (ناروئی)، شهروند بلوچ و حامد پاکدل عنوان شده است.

در روز شنبه ۱۰ آذر نیز، حکم اعدام چهار مرد دیگر در همین زندان اجرا شد. دو تن از این زندانیان به نام‌های امیر مرادی و امیر مینایی‌امرالله با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند.

دو زندانی دیگر که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بودند احتمالا از اتباع کشور افغانستان بودند اما نام آن‌ها منتشر نشده است.

سازمان حقوق بشر ایران همچنین روز سه‌شنبه ۱۳ آذر از اعدام یک زندانی به‌نام پیمان زارعی در زندان عادل‌آباد شیراز به اتهام «قتل عمد»، یک زندانی به‌ نام حسن سعادتی با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در زندان لاکان رشت و همچنین یک زندانی به‌نام موسی احمدیان با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در زندان مرکزی گرگان خبر داد.

اعدام حسن سعادتی صبح سه‌شنبه ۱۳ آذر، اعدام موسی احمدیان دوشنبه ۱۲ آذر و اعدام پیمان زارعی یکشنبه ۱۱ آذر اجرا شد.

«کمپین فعالین بلوچ» نیز روز دوشنبه خبر داد که در روز یکشنبه ۱۱ آذر ماه، حکم اعدام یک مرد بلوچ به نام خدانور گرگیج در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. اتهام او «قتل عمد» بود.

روز پنج‌شنبه ۸ آذر نیز حکم اعدام دو مرد با اتهام «قتل عمد» در زندان مرکزی یزد به اجرا درآمد. این دو زندانی اسماعیل بارکزائی، تبعه افغانستان و رحیم اسماعیل‌پور نام داشتند.

دو زندانی بلوچ به‌نام‌های داوود محمدی‌تخت‌شاه (دهمرده) و عثمان دهمرده نیز در همین روز در زندان مرکزی یزد اعدام شدند.

روز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه نیز حکم یک زندانی به ‌نام سیروس جعفری با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در زندان لاکان رشت به اجرا درآمد.

در همین روز یک زندانی دیگر به‌ نام شیرعلی ترکش‌بند در همین زندان اعدام شد.

یک زندانی به ‌نام حامد جعفری نیز با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» روز پنج‌شنبه ۱۹ مهر در زندان مرکزی قزوین اعدام شد.

روز سه‌شنبه ۶ آذر ماه نیز، حکم اعدام جمشید طاهرخانی و غلام علیپور به ترتیب با اتهام «قتل عمد» و «مواد مخدر» در همین زندان به اجرا درآمده بود.

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید اعدام زندانیان با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در چهار سال گذشته افزایش شدیدی داشته‌اند. همچنین به‌گفته این سازمان عدم درجه‌بندی برای قتل عمد در ایران باعث می‌شود هر نوع قتلی فارغ از شدت و ضعف و انگیزه متهم، منجر به صدور حکم اعدام شود.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با هدف مقابله با حکم ضد انسانی اعدام با هر نوع اتهامی شکل گرفته است. زندانیان اعتصابی گرفتن حق حیات را شایسته کرامت انسانی نمی‌دانند و خواهان لغو اعدام و پایان دادن به این خشونت و سرکوب در ایران هستند.

این کارزار همه‌ سازمان‌ها و مراجع مدافع حقوق بشر را به اقدام فوری و کارآمد برای نجات جان زندانیان و آزادی همه زندانیان سیاسی فرا می‌خواند و خواهان سپردن عاملان و آمران این جنایت‌ها به دادگاه و پاسخگو کردن آن‌هاست.

«سه‌شنبه‌های اعتصابی نه به اعدام» از سوی زندانیان سیاسی در ایران از سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. سه‌شنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندان‌های مختلف ایران که با اتهام‌های گوناگون در حبس‌اند به این کارزار اعتصابی می‌پیوندند. «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به یک صدای اعتراضی و حق‌خواهانه رسا و پایدار بدل شده است از سوی زندانیان دربندی که بسیاری از آن‌ها شاهد اعدام هم‌بندی‌های خود بوده‌‌اند.

Tags:

مادران پارک لاله ایران

خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم. خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم. خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.

0 نظر

دیدگاه تان را وارد کنید